суботу, 15 жовтня 2022 р.

       День захисників і захисниць України

 День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. 

Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей.

Цього року пам'ятна дата проходить в умовах повномасштабного вторгнення Росії, хоробрі чоловіки та жінки захищають нашу країну від окупантів, віддаючи власні життя та здоров'я.

14 жовтня 2022 року класний керівник групи №14/22 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела  навчально-меморіальну сесію.


Використовуючи відеоматеріал YouTube класний керівник ознайомила здобувачів освіти  з історією свята та пригадали традиції славного українського козацтва. Так, акцент було зроблено на глибинних християнських коренях даного свята і проаналізовано зв’язок християнського образу Богородиці з формуванням і діяльністю українського козацтва та сучасних українських збройних сил.

Після інформаційної частини було проведено вікторину «Чи знаєш ти історію українського козацтва», яка виявила, що здобувачі освіти групи  № 14 справжні знавці козацьких звичаїв та історії славного війська!

Наприкінці заходу всі учасники онлайн зустрічі погодилися, що шлях захисників України завжди слугуватиме нам взірцем мужності, самовідданості, героїзму і великої любові до рідної Батьківщини, надихатиме на гідні справи заради світлої долі українського народу.

Підтримуємо наших захисників та віримо в Перемогу! Мирного неба над Україною та впевненості кожного українця у щасливому майбутньому!